23. apr 2008

Meil oli täna üleriigiline tasemetöö eesti keeles



Täna kolmanda tunni ajal tuli õppealajuhataja Reet meie klassi ja jagas õpilastele tasemetöö lehed. Kui eelmisel kevadel oli läbivaks teemaks metsloomad, siis sellel aastal arvuti.

Antud tulpdiagrammi järgi otsisid õpilased vastuseid lünkteksti täitmiseks. Veel pidid õpilased lugema Tõnu Seero Salasõna ja vastama küsimustele. Teksti viiplesin lastele ise ette, et nad saaksid ettekujutuse, millest on jutt. Raskeks kujunes tekst, mis jutustas, kuidas hoida silmi sagedase arvuti kasutamise eest. Ülesandes oli vaja kirjutada keeld või käsk ning moodustada kolm küsimust teksti kohta. Järgmises ülesandes pidid õpilased ajajoone abil ära märkima, kas lause on õige või vale.
Pärast tasemetööd sain tagasiside õpilastelt. Evale meeldisid ülesanded, kus oli tulpdiagramm ning kas lause on õige või vale. Teised ei osanud oma arvamuse juurde jääda.
Järgmine tasemetöö on 8.mail matemaatikas.
Aga abiturientidele heliseb homme koolikell viimast korda. Homme kell 12.15 soovime neile kivi kotti ja edu eksamitel. Esimene eksam on juba laupäeval. Nad kirjutavad lõpukirjandit.

Kommentaare ei ole: