17. dets 2008

Jõulud Kurgja talus

Eile viibisime pool päeva Kurgjal ja Türil. Külastasime jahu- ja saeveskit ja samas saime teada, kuidas vanasti leiba tehti. Maitsta saime kahte erinevat leiba: tavalist leiba ja lisanditega leiba ( pohlad, seemned, jõhvikad). Rehetoas pakuti meile lõunasööki: verivorstid hapukapsaste ja kartulipudruga. Kõrvale sõime karaskit ja jõime teed. Tee andis sooja, kuna väljas oli üsna külm.
Pärast sööki läksime lauta, kus elasid lehmad ja lambad. Kaks lehma olid tiined. Lammaste aedikus olid uted ja talled. Eemal nosis jäär. Lapsed pakkusid lammastele saia.
Lauda juures oli püstkoda, kus küpsetasime puuoksa küljes viinereid. Vahepeal said lapsed karusselliga sõita, suurel kiigel kiikuda ja autokummiga trossi
otsas liugu lasta.
Sõit nüüd Türile. Seal külastasime Ringhäälingumuuseumi. Muuseumis olid väljas vanad raadivastuvõtjad, raadiod, televiisorid, telefonid, mikrofonid ... Näha saime ka 17 aastat tagasi Eestis kasutusel olevat mobiiltelefoni, mis oli üsna suur ja kohmakas.Teisel korrusel tutvusime Türi ajalooga, samuti imetlesime piparkoogivõistlustele saadetud piparkoogist maju ja kujukesi.
Jäime päevaga rahule, lastele meeldis kõige enam Kurgjal.



Pildid tegi Gretel

Kommentaare ei ole: