21. veebr 2008

EV 90. aastapäeva aktus

Eile hommikul oli juba pidulik meeleolu. Enne aktust kordasid õpilased õpetaja Riinaga hümni ja ka seda, kuidas aktusel käituda. Saatsime Martini poodi. Mida Martin poes tegi? Martin ostis Baltmanist valge triiksärgi pidulikuks aktuseks. Tubli poiss!
Külas oli kolm kaitseliitlast, üks neist meie kooli õpilane. Nad tutvustasid meile kaitseliitlase riietust ja varustust.
Aktus algas külalise saabumise ja hümniga. Jüri Ratas kinkis meie koolile kaks raamatut. Armas oli vaadata lasteaialapsi pidulikes rõivastes. Nad esitasid kaks laulu kodust. Väga võimas oli G I õpilase Maia esitus "Palve". Kananahk tuli ihule.Tüdrukud laulsid Eestimaast. G I noormehed viiplesid "Eesti lippu".
Väike vaheaeg ja siis algas ajaloo konverents. Õpilastelt oli huvitavaid ettekandeid. GI õpilane Marja-Liisa viiples oma vanavanaonust Jüri Vilmsist, kelle elutee oli lühike.
Päev lõppes ühise tordisöömisega. Tordi tegi õpilasomavalitsus ise. Väga maitsev oli.
Aga õpetaja Aire kadus vahepeal ära. Õpetaja Aire käis Põhja-Tallinna linnavanema vastuvõtul. Põhja-Tallinna koolide ajalooõpetajatele kingiti Edgar Savisaare "Peaminister" ja Rahvarinne 20 2008 seinakalender. Kalender ripub klassis seinal, aga raamat saab koha raamatukogu riiulil.
Täna viipekeeletunnis jagasime eilse päeva kohta muljeid ja vaatasime pilte.
Tänud lastevanematele, lapsed olid pidulikult riides.

Kommentaare ei ole: