27. sept 2008

Septembrikuu viimase koolinädala sündmusi

Sellel nädalal on sügise algus meid õnnistanud ilusate sügisilmadega.
Esmaspäeval pidasime Johanna sünnipäeva. Kinkisime kena päevaraamatu, kuhu Johanna saab kirjutada ja joonistada oma mõtteid.
Sügise sünnipäeva algusega algas meie koolis NUNNU konkurss. Aitäh Keimole, Johannale ja Kevinile, kelle poolt olid vahvad kompositsioonid.
Teisipäeval tutvusime Jõgevamaa marsruudiga. Vaatasime PPT esitlust.
Kolmapäeval algas meie bussireis Jõgevamaale. Kõigepealt sõitsime Saare valda, kus külastasime Kalevipoja Muuseumi. Selles majas oli varem kool, mis suleti 2001.aastal.
2002.aastal avati endises koolimajas Kalevipoja Muuseum. Edasi jõudsime Kratikülla, kus meid kärarikkalt vastu võeti. Pärast esialgset tutvumist Krattide perega, suundusime metsarajale. Aga enne kaevasime ühe augu, kuhu külvasime rosina-pähkli-makaroni-päevalilleseemnete segu. Järgmisel aastal kutsuti tagasi vaatama, kas meie seemnetest ka midagi kasvab. Metsas läbisime igasuguseid takistusi ja jõudsime lõpuks Kallistamise puu juurde. See puu pidi andma energiat. Kõige lõpuks kõndisime ühele platsile, kus pakuti meile suppi. Kooli poolt oli ka pirukaid ja jooki. Kui kõhud täis, oli aeg jätta Krattidega hüvasti. Igaüks sai valge kinda, milles oli peidus lutsukomm. Enne kui bussile läksime, kallistasime Kratte.
Sõit jätkus Palamusele. Jaotasime õpilased kaheks grupiks: algklasside õpilased läksid koolimajja, suuremad õpilased aga ümbrusega tutvuma. Koolimajas võttis meid vastu vanaegne klassituba. Tutvusime ka pööningukorrusega, kus oli väljas koolielu puudutavad õppematerjalid ja esemed. Näidati ka videofilmi nõukogudeaegsest koolitunnist. Nägime ära poiste magamistuba ja kooliõpetaja tuba. Lisaks oli esimesel korrusel palju fotostende ja raamatuid Kevade kohta.
Veel tutvusime Palamuse kirikuga ja külastasime Palamuse apteeki. Kõige lõpuks jõudsime sauna juurde tagasi ja õpilased jaotati kaheks grupiks. Igaüks pidi otsima omale paraja kivi, ragulkaga tuli kivi lasta vastu saunaakent, mida keegi ei suutnud teha.
Teel Tallinna märkasime Kündvat Kalevipoega.
Neljapäeval ja reedel oli meil viipekeele ainenädal seoses rahvusvahelise kurtide päevaga. Rahvusvahelise kurtide päeva kohta võib lugeda siit. Nendel päevadel toimusid sõrmendamise võistlused, kus aja peale tuli peast sõrmendada. Kahjuks ei olnud mõnedel sõrmendid peas.
Teiseks ülesandeks jäi viipekeelne omalooming teemal Meie viipekeel.

Kommentaare ei ole: