18. veebr 2009

Tänane õppekäik

Tänase õppekäigu eesmärk oli tutvuda Toompeaga. Kõigepealt käisme Lindamäel. Seal on Linda kuju. Legendi järgi olevat Linda oma mehe Kalevi hauale kive tassinud, sellest tekkis Toompea. Angelina ja Sven viiplesid, kui kõrge on Pikk Hermann.
Pikk Hermanni taga oli väike vaateplatvorm. Riigikoguhoone ees oli pargitud palju autosid. Õpilased said teada, et selles majas töötavad 101 riigikoguliiget. Kuna osa lapsi kaebasid, et neil käed ja varbad külmetasid, siis läksime Aleksander Nevski Katedraali. Katedraalis oli üsna palju palvetajaid, kes oma pühaku juures viiruki süütasid. Natuke eemal oli veel üks kirik - EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskoplik Toomkogudus. Sees imetlesime erinevaid orduaja rüütlivappe, mis ilustasid toomkoguduse seinu. Möödusime Stenbocki majast, aga see jäi värava taha.

Edasi suundusime juba Patkuli vaateplatvormile. Kauaks sinna jääda ei saanud, kõrgel oli külm. Patkuli trepist läksime alla ja keerasime Nunne tänavale. Patkul oli saksa mõisnik, kes lasi ehitada trepi, et saaks kiiremini linnamajja koju.

Käisime Rataskaevu tänaval keskaegse kaevu juures. Raekoja platsilt kõndisime Vabaduse väljaku poole. Vabaduse väljakul käivad ehitustööd. Samuti on suurtes valgetes telkides arheoloogid töötamas.

Kommentaare ei ole: