18. mai 2009

Viimsi Vabaõhumuuseumis

13.mail toimus meil õppekäik Viimsi Vabaõhumuuseumi. Õppekäigust võtsid osa ka õpetaja Riina õpilased (TÕK). Viimsisse sõitsime kolme ühistranspordiga (40, 1A ja Viimsi valla buss V1). Kui me Viimsis bussi ootasime, siis selgus, et suure bussi asemel pidime väikesesse bussi astuma. Hirm oli, et kas mahume peale, sest peale meid oli veel rahvast. Mahtusime ära: seisime, istuti veel kolmekesi, aga kohale saime.
Maha tulles nägime eemalt kummuli keeratud paati, seal on restoran. Muuseumi territooriumil ootas meid lahke muuseumijuht. Ta avas meile taluõue hoonete uksed. Rehielamus oli Mahtra talurahvamuuseumi näitus Ühe härja elulugu.
Uurisime ka aita, kus olid hoiul kalapüügiriistad. Kuna Kingu talu oli kohe mere ääres, siis püüti tol ajal ka kala. Astusime sisse 20.sajandi alguseks ehitatud elumajja. Jalutasime taluõuel ja ronisime suure kivi otsa (rändrahn). Veel leidsime muru seest katkise kuldnoka muna. Mis värvi on kuldnoka muna? Helesinine.
Kõht oli juba tühi ja leidsime endale sobiva koha, kus piknikut teha. Kes istus suurel mahalangenud puutüvel, kes suurel lamedal kivil. Vaatasime Tallinna lahel sõitvaid laevu. Meeleolu oli suurepärane. Enne minekut saime ka suurel kiigel kiikuda. Kiigeplatsi kõrval olid kivide ringid. Õpeta Riina ütles, et kui kõndida mööda kivide ringe, annab see tohutut energiat. Järgmisel päeval viipekeeletunnis vaatasime fotosid ja meenutasime käiku Viimsisse.

Pildistas õpetaja Aire

Pildialbum on tulemas.

Kommentaare ei ole: